Εκδηλώσεις και Σεμινάρια

H Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ), στο πλαίσιο των επιστημονικών, παιδευτικών και πολιτιστικών της δραστηριοτήτων, από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα, έχει οργανώσει χιλιάδες διαλέξεις σεμιναριακής μορφής αλλά και ευρυτέρου περιεχομένου στην Αθήνα αλλά και σε άλλες πόλεις με ομιλητές Έλληνες φιλοσοφούντες αλλά και πρόσωπα του Αποδήμου Ελληνισμού.

Παρατίθενται στοιχεία για τις Εκδηλώσεις των τελευταίων ετών. Οι ενδιαφερόμενοι για εκτενέστερες πληροφορίες μπορούν να συμβουλεύονται τα τεύχη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ.

 • 2013

  Open or Close

  Είναι δυνατή μια Βυζαντινή αισθητική;


  Κατεβάστε την Πρόσκληση

  Λήψη αρχείου PDF

   

 • 2012

  Open or Close

  Φιλοσοφία και λογοτεχνία

  Την 12.1.2012 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Θεόδωρος Γεωργίου με θέμα: Φιλοσοφία και λογοτεχνία.

  Δημιουργείται ύλη σήμερα στο σύμπαν;

  Την 2.2.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευτύχης Μπιτσάκης, με θέμα: Δημιουργείται ύλη σήμερα στο σύμπαν;

  Φιλοσοφία και ποίηση

  Την 1.3.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Άρις Κουτούγκος, με θέμα: Φιλοσοφία και ποίηση.

  Απεικόνιση και φαντασία

  Την 5.4.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης  του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Χατζημωϋσής, με θέμα: Απεικόνιση και φαντασία.

  Ύπνος και ενύπνια στον Αριστοτέλη και στην σύγχρονη επιστήμη

  Την 7.6.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε η Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Χριστίνα Παπαχρήστου, με θέμα: Ύπνος και ενύπνια στον Αριστοτέλη και στην σύγχρονη επιστήμη.

  Η ομιλήτρια παρουσίασε το θέμα πολύ καλά με σαφήνεια και πληρότητα χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία. Ακολούθησε χρήσιμη και γόνιμη συζήτηση μεταξύ της ομιλήτριας και του ακροατηρίου.

  Η ευθανασία και το θανάσιμο φάρμακο : Ξαναδιαβάζοντας τον όρκο του Ιπποκράτους

  Την 4.10.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Λέκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών   Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης , με θέμα: Η ευθανασία και το θανάσιμο φάρμακο : Ξαναδιαβάζοντας τον όρκο του Ιπποκράτους.

  Ψυχή και Πολιτεία

  Την 1.11.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Δρ Γιάννης Ποττάκης, Αντιπρόεδρος της ΕΦΕ,  τ. Υπουργός , με θέμα: Ψυχή και Πολιτεία.