Είναι δυνατή μια Βυζαντινή αισθητική;


Κατεβάστε την Πρόσκληση

Λήψη αρχείου PDF

 

  • 2013

    Open or Close

    Είναι δυνατή μια Βυζαντινή αισθητική;


    Κατεβάστε την Πρόσκληση

    Λήψη αρχείου PDF

     

  • 2012

    Open or Close

    Φιλοσοφία και λογοτεχνία

    Την 12.1.2012 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Θεόδωρος Γεωργίου με θέμα: Φιλοσοφία και λογοτεχνία.

    Δημιουργείται ύλη σήμερα στο σύμπαν;

    Την 2.2.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ευτύχης Μπιτσάκης, με θέμα: Δημιουργείται ύλη σήμερα στο σύμπαν;

    Φιλοσοφία και ποίηση

    Την 1.3.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου Άρις Κουτούγκος, με θέμα: Φιλοσοφία και ποίηση.

    Απεικόνιση και φαντασία

    Την 5.4.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης  του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνιος Χατζημωϋσής, με θέμα: Απεικόνιση και φαντασία.

    Ύπνος και ενύπνια στον Αριστοτέλη και στην σύγχρονη επιστήμη

    Την 7.6.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε η Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Χριστίνα Παπαχρήστου, με θέμα: Ύπνος και ενύπνια στον Αριστοτέλη και στην σύγχρονη επιστήμη.

    Η ομιλήτρια παρουσίασε το θέμα πολύ καλά με σαφήνεια και πληρότητα χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη ηλεκτρονική τεχνολογία. Ακολούθησε χρήσιμη και γόνιμη συζήτηση μεταξύ της ομιλήτριας και του ακροατηρίου.

    Η ευθανασία και το θανάσιμο φάρμακο : Ξαναδιαβάζοντας τον όρκο του Ιπποκράτους

    Την 4.10.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Λέκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών   Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης , με θέμα: Η ευθανασία και το θανάσιμο φάρμακο : Ξαναδιαβάζοντας τον όρκο του Ιπποκράτους.

    Ψυχή και Πολιτεία

    Την 1.11.2012 και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία οργάνωσε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε ο Δρ Γιάννης Ποττάκης, Αντιπρόεδρος της ΕΦΕ,  τ. Υπουργός , με θέμα: Ψυχή και Πολιτεία.